The Cactus Run’21

Една от най-големите класики част от веригата Trail Series –  The Cactus Run (Кактус Рън) се провежда за 10-ти път на хълмовете край ез. Панчарево. То е част от най-голямата верига за любителско бягане в пресечена местност RunBG Trail Series.

Кoга: 7 ноември (неделя)
Старт: 21км, 14км и 7км – 11:00 часа
Дистанции: За деца (1000м), 7, 14 и 21км
Денивелация: 7км – 190 D+/ 14km – 380m D+ / 21km – 570m D+
Получаване на стартови номера в деня на старта от 9:00ч до 10:30ч (в зоната за старт/финал)
Настилка: асфалтов път, туристически пътеки

Защо Кактус рън? В района на ез.Панчарево, точно около трасето се намира естествен ареал от кактуси. Според ботаници в района виреят три вида кактуси (Опунции). Кактусите се срещат само в този ареал и не оцеляват в домашни условия. Състезанието носи името на кактусите. Освен тях по трасето ще откриете страхотна панорамна гледка към езеторо Панчарево и Витоша.

Къде ще се проведе? Съвсем близо до София в Герман. Старта ще е на стената на езерото Панчарево.
Локация на старт – https://goo.gl/maps/zR6BzeoSx3sUu57j6

КАНЧЕ – Намаляме употребата на пластмасови чаши! За целта ви приканваме да си носите канче/чаша/друг съд за многократна употреба, за да пазим природата и да продължим да се любуваме на хубавия чай и вода, както и против COVID-19.

ТАКСА УЧАСТИЕ:  
– Редовна – 20лв. при регистрация в drace.bg /15лв за студенти/учащи/пенсионери и медицински лица/
– В деня на старта 
 30лв (без заявка през drace.bg)
– Детско бягане – безплатно (1000м)
– ГОДИШЕН АБОНАМЕНТ – 200лв (включва персонализирани VIP стартови номера, брандирана тениска от Sign Sport, не чакаш никога на опашка за номер, включва и 50% отстъпка от таксата за Pirin Skyrun и Pirin Vertical). За повече информация относно абонамента пишете ни на info@trailseries.bgрганизацията под някаква форма, пишете ни на: info@trailseries.bg или влезте на доброволчество и вижте как може да се включите.
button

Доброволци: Ако не можете да бягате, ако сте контузени или просто имате желание да се включите в организацията под някаква форма, пишете ни на: info@trailseries.bg или влезте на доброволчество и вижте как може да се включите.

Как да стигнем до старта? С крайградски автобус 1, 3, 6 или маршрутка 37. (виж картата)  или се организирайте с други участници във фейсбук събитието и да пътувайте заедно.

mizuno-logo-smallsls

На Trail Series може да откриете вкусотиите на Leya и The Barbarian

Преди и по време на The Cactus Run, Red Bull ще дава крила и ще енергизира всеки, който желае да “прелети над гледките” край ез.Панчарево.
Награди: 
За това състезание материалните награди са осигурени от верига магазини SLS, масажно студио Тяло, Душа, Дух. Наградите (7 броя) се раздават на лотариен принцип по време на награждаването. (Всеки има равен шанс да спечели без значение на класирането). Първите три мъже и жени във всяка дисциплина получават купи, медали  и торба  с вкусотии от Leya и The Barbarian.

Карта на трасето

Какво да очаквате на старт-финал-а?
-Паркинг – в Герман в близост до старта и на паркинга намиращ се от страната не Панчарево.
-Химически тоалетни
-Гардероб – за вещи и преобличане
-Подкрепителен пункт – с вода, банини и фурми
-Пункт за храна – за финиширалите бегачи с чай, вода, банани.