Palakaria 2018

Palakaria/Палакария e лятното състезание част от веригата RunBG Trail Series. Този етап ще се проведе в с.Ярлово, а автор на трасето е едно от големите ни имена в дългите бягания Любомир Палакарчев. Старта на това наистина невероятно трасе ще бъде даден в близост до бента на с.Ярлово.


Кoга:
 11 август
Старт: 9:00часа
Дистанции: За деца (1000м), 5км, 10.75км и 21.5км
Денивелация: 5км – 161м D+/ 10.75км 306 D+ / 21.5 – 612м D+
Получаване на стартови номера: В деня на старта от 7:30ч до 9:00ч
Настилка: горски път, туристически пътеки, асфалт (в първите километри)
Контролно време: Участниците, записани на 21.5км имат контролно време от 2 часа да завършат първата обиколка от 10.75км. Всички бегачи, с по-бавно време, ще бъдат спрени от участие.

palakaria
Защо Палакария? Трасето е много щуро, енергично, динамично, живописно и носи някакъв особен заряд. Освен това и нашият домакин е Любо Палакарчев, а край Ярлово тече р.Палакария. Тя носи името на един от най-старите родове, живеещи по тези земи – “Палакарчеви”. Грехота е да не кръснтим подобно събитие с подобно щуро име.
palakarchev
Къде се намира трасето? На 40 км от центъра на София, след с. Железница и с. Ковачевци. Там е разположено китното селце Ярлово. Участниците ще могат да се насладят на уникални гледки към Витоша, Рила и околните хълмове. Преминава се по част от сегашното трасе на състезанието “Обиколката на Витоша” и по част от трасето в миналото. По трасето се намира и заслон Смильо, а на места се пресича и р.Палакария. Мястото е подходящо за пикник и спорт за хлапета.
mizuno-logo-smallsls

Награди: За това състезание материалните награди са осигурени от верига магазини SLS, масажно студио Тяло, Душа, Дух. Наградите (7 броя) се раздават на лотариен принцип по време на награждаването. (Всеки има равен шанс да спечели без значение на класирането). Първите три мъже и жени във всяка дисциплина получават медали изработени от Ceramic Studio Герман.

 Ранна 15лв до 6 август само ако платите он-лайн през ePay или банка
– Редовна 20лв./ 15лв за студенти/учащи и медицински лица
– Къса дистанция  – 10лв “Make the short distance great again
– На място 
БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ в drace.bg 25лв
– Деца до 14 години 
и доброволци от предишни състезания – безплатно

Доброволци: Ако не можете да бягате, ако сте контузени или просто имате желание да се включите в организацията под някаква форма, пишете ни на:info@trailseries.bg или влезте на доброволчество и вижте как може да се включите.

Как да стигнем до старта? До Ярлово няма обществен транспорт. Начините за пътуване са с автомобил или велосипед. Организирайте се с други участници с помощта на фейсбук събитието и да пътувате заедно.