Buhovo Run 2.0

Buhovo RunBuhovo Run e седмото поредно състезание част от веригата RunBG Trail Series. Този етап ще се проведе на 20 км североизточно от София, в подножието на в. Мургаш. Старта ще бъде даден в град Бухово, намиращ се на южните склонове на Стара планина и в непосредствена близост до София.

 

Кoга: 29 март
Старт: 11:00часа
Дистанции: За деца (1000м), 6.5 км, 9.5км и 16км
Денивелация: 6.5км – 309м D+/ 9,5км – 568м D+ / 16км – 875м D+
Получаване на стартови номера
В деня на старта от 9:00ч до 10:30ч
Настилка: горски път, туристически пътеки

buhovo

Какво е Buhovo Run 2.0? Това е чисто ново трасе в добре познатият ни град Бухово. По това време на годината сметнахме, че южният склон на Стара планина и конкретно подножието на в.Мургаш предлага добри, сухи и живописни трасета без любимата (или почти никаква) кал. След дълга и тежка зима като сегашната Buhovo  Run се очаква да даде първият лъч надежда за по-приятни и качествени изживявания. (Тази година няма да проведем дуатлон в този район. Намерили сме по-интересно място за подобно мероприятие.)

mizuno-logo-smallsls

Награди: За това състезание материалните награди са осигурени от верига магазини SLS и Compressport. Наградите се раздават на лотариен принцип след края на състезанието. (Всеки има равен шанс да спечели без значение на класирането). Първите три мъже и жени във всяка дисциплина получават медали изработени от Ceramic Studio Герман.

Compressport

Такса за участие:
– Ранна регистрация – 10лв до 24 март, при плащане он-лайн през ePay
– Редовна 15лв./ 10лв за студенти и учащи
– Плащане на такса в деня на старта при налична заявка в drace.bg – 15лв
– Регистрация на място без заявка в drace.bg – 20лв
– Деца до 14 години и доброволци – безплатно

Доброволци: Ако не можете да бягате, ако сте контузени или просто имате желание да се включите в организацията под някаква форма, пишете ни на: info@trailseries.bg или влезте на доброволчество и вижте как може да се включите.

ак да стигнем до старта? Автобус 90 и 117 /Автобус 90 е за предпочитане и е доста по-бърз от 117, а маршрутка 17 не се движи /. Организирайте се с други участници с помощта на comborides.com или  фейсбук събитието и да пътувате заедно.

comborides

Карта:BUHOVO Map 2.0

*Къса дистанция – 6.5 км – L 2
*Средна дистанция – 9.5км – L 1
*Дълга дистанция – 16км – L 2 + L 1