Банкя

Baba Marta RunRunBG Trail Series: Банкя – Baba Marta Run

e шестото поредно състезание от сериите бягания в пресечена местност – RunBG Trail Series. Този етап ще се проведе на 15 км западно от София, в подножието на Люлин планина. Старта ще бъде даден в курортното градче Банкя, което е в непосредствена близост до София.

Дата: 24.03.2013г.

Старт: 11:00 часа

Как да стигнете до старта? Старта се намира в курортното градче Банкя, кв. Михайлово. Директно до старта се движи крайградски автобус номер 44 и 48(спирката на авт. 48 се намира до метро станция Сливница).

Можете да се организирате с други участници във фейсбук събитието.

Защо Baba Marta Run? Защото март е месеца на Баба Марта и мартениците, на бялото и червеното. През март идва астрономическата пролет и се надяваме  да забележим и първите щрихи на този прекрасен сезон – пролетни цветя, зелена трева и първите зелени листа по дърветата.

Забавлението винаги е по-голямо с приятели и приятна компания – сега вече можете да участвате и като отбор. (можем да ви направим отборни тениски). За повече информация –info@trailseries.bg.

Дистанции: 6км късо трасе и 12 км – 2х6км  дълго трасе

Трасе започва с кратко изкачване и след това се влиза в горичка. Бяга се по сравнително равен участък. След излизането от горичката има разклонение, където трябва завиете на дясно по тревист път ( левият прави почти обратен завой – не завивайте по него ;)). Пътя продължава по хоризонтала известно време след, което следва спускане, след което започва единственото по-сериозно изкачване в състезанието. Малко след началото на изкачването ще излезете на по-голям черен път, където трябва да завиете на ляво (отдясно е вилната зона). Бягате все напреди докато достигнете до гората, след това завивате по десния черен път, който се спуска към забележителността на трасето – Дивотински Манастир. След манастира и продължавате напред по черния път, който се изкачва отново, след като се спуснахте до манастира.  Следвайки пътя и маркировката, ще се включите в по-широк черен път. Продължавайки по него ще се включите в още по-широк черен път. Този път се следва до края, като от тук започва спускането към финала. На старт финала ще има пункт, както за завършващите така и за тези, които ще правят още една обиколка. Вода има и на Дивотински манастир, където има чешма.

Настилка: Черни пътища и пътеки

Денивелация: 6км (230м + и 230 -); 12 км (460м + и 460м – )

Подкрепителен пункт за завършилите: музика, хапване и пийване на чай, сладкиши и плодове след и по-време на награждаването.

Забавни отличия: Освен победителите, ще отличим и още няколко състезатели в няколко категории: Най-голям ентусиаст; Най-загубен (“Най-добър” ориентировач); Най-атрактивен; Най-млад – пеУенак; Най-стар – Старото куче и Най-секси участник.

Настаняване: За участниците извън София сме предвидили хотел за настаняване – Учебен Център към НАП, на ул. Кирил и Методий 31 /централна част на Банкя/. Телефон за резервации 02/9977092, а цените за участниците са преференциялни – 25 лв за двойна стая + охраняван паркинг. Освен с минералните си води, Банкя е и популярен спа център и място за рехабилитация.

Доброволци: Ако не можете да бягате, ако сте контузени или просто имате желание да се включите в организацията под някаква форма, пишете ни на: info@trailseries.bg или влезте на доброволчество и вижте как може да се включите.

Такса: 10лв – ( регистрация в деня на старта 15лв/ умоляваме ви да се запишете предварително – така ни улеснявате значително в подготовката)

Регистрация: он-лайн – тук

Facebook събитие – тук

Карта на района на състезанието:

Bankia-001


Вижте Baba Marta Run – 6km на по-голяма карта
Видео от трасето:

Как се стига до трасето: