Палакария

palakariaPalakaria/Палакария e деветото, късметлийско състезание част от веригата RunBG Trail Series. Този етап ще се проведе в с.Ярлово, а наш любезен домакин, ще е едно от големите ни имена в дългите бягания Любомир Палакарчев. Старта на това наистина невероятно трасе ще бъде даден в близост до бента на с.Ярлово (познат на участниците в Обиколката на Витоша или мястото, където се прекосява река Палакария).

Кoга: 10 май
Старт: 11:00часа
Дистанции: За деца (1000м), 6.4 км, 10.75км и 21.5км
Денивелация: 6.4км – 241м D+/ 10.75км 306 D+ / 21.5 – 612м D+
Получаване на стартови номера: В деня на старта от 9:00ч до 10:30ч
Настилка: горски път, туристически пътеки, асфалт (в първите километри)
Контролно време: Участниците, записани на 21.5км имат контролно време от 2 часа да завършат първата обиколка(10.75км). Всички бегачи, с по-бавно време, ще бъдат спрени от участие.

IMG_20150501_134207
Защо Палакария? Трасето е много щуро, енергично, динамично, живописно и носи някакъв особен заряд. Освен това и нашият домакин е Любо Палакарчев, а край Ярлово тече р.Палакария. Тя носи името на един от най-старите родове, живеещи по тези земи – “Палакарчеви”. Грехота е да не кръснтим подобно събитие с подобно щуро име.
palakaria
Къде се намира трасето? На 40 км от центъра на София, след с. Железница и с. Ковачевци. Там е разположено китното селце Ярлово. Участниците ще могат да се насладят на уникални гледки към Витоша, Рила и околните хълмове. Преминава се по част от сегашното трасе на състезанието “Обиколката на Витоша” и по част от трасето в миналото. По трасето се намира и заслон Смильо, а на места се пресича и р.Палакария. Мястото е подходящо за пикник и спорт за хлапета.

mizuno-logo-smallsls

Награди: За това състезание материалните награди са осигурени от верига магазини SLS и Compressport. Наградите се раздават на лотариен принцип след края на състезанието. (Всеки има равен шанс да спечели без значение на класирането). Първите три мъже и жени във всяка дисциплина получават медали изработени от Ceramic Studio Герман.

Compressport

Такса за участие:
– Ранна регистрация – 10лв до 5 май, при плащане он-лайн през ePay
– Редовна 15лв./ 10лв за студенти и учащи
– Плащане на такса в деня на старта при налична заявка в drace.bg – 15лв
– Регистрация на място без заявка в drace.bg – 20лв
– Деца до 14 години и доброволци – безплатно

Доброволци: Ако не можете да бягате, ако сте контузени или просто имате желание да се включите в организацията под някаква форма, пишете ни на: info@trailseries.bg или влезте на доброволчество и вижте как може да се включите.

Как да стигнем до старта? До Ярлово няма обществен транспорт. Начините за пътуване са с автомобил или велосипед. Организирайте се с други участници с помощта на comborides.com или фейсбук събитието и да пътувате заедно.

comborides

Карта на Палакария: