Palakaria 2016

Палакария
Palakaria/Палакария
 e лятното късметлийско състезание част от веригата RunBG Trail Series. Този етап ще се проведе в с.Ярлово, а автор на трасето е едно от големите ни имена в дългите бягания Любомир Палакарчев. Старта на това наистина невероятно трасе ще бъде даден в близост до бента на с.Ярлово (познат на участниците в Обиколката на Витоша или мястото, където се прекосява река Палакария).

Кoга: 6 август
Старт: 9:00часа
Дистанции: За деца (1000м), 5км, 10.75км и 21.5км
Денивелация: 5км – 161м D+/ 10.75км 306 D+ / 21.5 – 612м D+
Получаване на стартови номера: В деня на старта от 7:30ч до 9:00ч
Настилка: горски път, туристически пътеки, асфалт (в първите километри)
Контролно време: Участниците, записани на 21.5км имат контролно време от 2 часа да завършат първата обиколка от 10.75км. Всички бегачи, с по-бавно време, ще бъдат спрени от участие.

IMG_20150501_134207
Защо Палакария? Трасето е много щуро, енергично, динамично, живописно и носи някакъв особен заряд. Освен това и нашият домакин е Любо Палакарчев, а край Ярлово тече р.Палакария. Тя носи името на един от най-старите родове, живеещи по тези земи – “Палакарчеви”. Грехота е да не кръснтим подобно събитие с подобно щуро име.
palakaria
Къде се намира трасето? На 40 км от центъра на София, след с. Железница и с. Ковачевци. Там е разположено китното селце Ярлово. Участниците ще могат да се насладят на уникални гледки към Витоша, Рила и околните хълмове. Преминава се по част от сегашното трасе на състезанието “Обиколката на Витоша” и по част от трасето в миналото. По трасето се намира и заслон Смильо, а на места се пресича и р.Палакария. Мястото е подходящо за пикник и спорт за хлапета.

mizuno-logo-smallsls

Награди: За това състезание материалните награди са осигурени от верига магазини SLS и Compressport. Наградите се раздават на лотариен принцип след края на състезанието. (Всеки има равен шанс да спечели без значение на класирането). Първите три мъже и жени във всяка дисциплина получават медали изработени от Ceramic Studio Герман.

Compressport

Такса за участие:
Ранна 15лв до 1 август ако платите он-лайн през ePay
Редовна 20лв./ 15лв за студенти/учащи и медицински лица
На място БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ в drace.bg 25лв
Деца до 14 години и доброволци от предишни състезания – безплатно

Доброволци: Ако не можете да бягате, ако сте контузени или просто имате желание да се включите в организацията под някаква форма, пишете ни на:info@trailseries.bg или влезте на доброволчество и вижте как може да се включите.

Как да стигнем до старта? До Ярлово няма обществен транспорт. Начините за пътуване са с автомобил или велосипед. Организирайте се с други участници с помощта на фейсбук събитието и да пътувате заедно.

Карта на Палакария:
palakaria map 2016