The Cactus Run – 10.11.2013

The Cactus RunThe Cactus Run (кактус рън) е второто състезание от веригата бягания в пресечена местност RunBG Trail Series. Вече започна и вторият сезон и освен да участвате във всяко издание може да събирате точки за генералното класиране. В края на сезона най-добрите 10 мъже и жени ще вземат големите награди.

Защо Кактус рън? В района на ез.Панчарево, точно около трасето се намира естествен ареал от кактуси. Според ботаници в района виреят три вида кактуси (Опунции). Кактусите се срещат само в този ареал и не оцеляват в домашни условия. Състезанието носи името на кактусите. Освен тях по трасето ще откриете страхотна панорамна гледка към езеторо Панчарево и Витоша. Вижте снимките от първото издание –  тук.

2kaktus

Кoга: 10 ноември
Старт: 11:00часа
Дистанции: За деца (1000м), 7, 14 и 21км
Денивелация: 7км – 190 D+/ 14km – 380m D+ / 21km – 570m D+
Получаване на стартови номера от 9:00ч до 10:30ч
Настилка: асфалтов път, туристически пътеки

Къде ще се проведе? Съвсем близо до София в Герман. Старта ще е на стената на езерото Панчарево.

Такса: 10 лв – (регистрация в деня на старта 15 лв/ записвайки се по-рано ни улеснявате значително в подготовката на състезанието)

Награди: За това състезание материалните награди са осигурени от верига магазини SLS и Допелхерц. Наградите ще бъдат раздадени на лотариен принцип след края на състезанието. (Всеки има равен шанс да спечели без значение на класирането.). Първите три мъже и жени във всяка дисциплина получават медали изработени от Ceramic Studio Герман.

mizuno-logo-smallДопелхерцsls

Доброволци: Ако не можете да бягате, ако сте контузени или просто имате желание да се включите в организацията под някаква форма, пишете ни на: info@trailseries.bg или влезте на доброволчество и вижте как може да се включите.

Как да стигнем до старта? С крайградски автобус 1, 3, 6 или маршрутка 37. (виж картата) С личен автомобил или с други участници във фейсбук събитието и да пътувате заедно.

 Facebook събитие – тук