Boyana X Trails’21

Boyana X Trails е кръстоска между две интересни и предизвикателни пътеки стартиращи в Бояна. Това чисто ново трасе в портфолиото на Trail Series е интересно и живописно, но също така ще изпита възможностите и уменията ви като планински бегачи.  Пътеките, по които криволичи Boyana X Trails са познати на любителите на технични спускания и стръмни изкачвания и определено имат характер.

КОГА: 19 септември

СТАРТ: 9:00 часа

ДИСТАНЦИИ: 10 км и 16.5 км

ДЕНИВЕЛАЦИЯ: 10 км –745 м D+ / 16.5 км – 1200 м D+ (Boyana X Trails има само две дистанции, но носи повече точки за генерално класиране от 20 до 1 за 16.5 км и от 15 до 1 за 10 км)

Получаване на стартови номера от 7:30 ч. до 8:45 ч. (в деня на старта)

НАСТИЛКА: горски път, туристически пътеки, технични участъци

РЕГИСТРАЦИЯ – http://trailseries.bg/registration/
Регистрирай се тук!

Boyana X Trail е едно страхотно и предизвикателно събитие. Самата буква “X” в заглавието подсказва за екстремния на моменти характер на трасето. Тo стартира малко над Боянско ханче и преминава по пътека с безброй серпентини и излиза на комплекс Копитото, преминава покрай кулата на Копитото, спуска се по емблематичната „Крива пътека“. Дългото трасе прави едно забележително изкачване успоредно на Боянска река и преминава покрай Боянски водопад преди да се спусне отново към кв. Бояна.

ПОДКРЕПИТЕЛЕН ПУНКТ за завършилите:  плодове, вода. За бягащите на двете дистанции е предвиден пункт на комплекс Копитото и ул. Брезовица.

КАНЧЕ – Намаляме употребата на пластмасови чаши! За целта ви приканваме да си носите канче/чаша/друг съд за многократна употреба, за да пазим природата и да продължим да се любуваме на хубавия чай и вода, както и против COVID-19 и други уроки.

МАРКИРОВКА: Трасето е маркирано с табелки и червено-бели ленти.

mizuno-logo-smallsls

На Trail Series може да откриете вкусотиите на Leya и The Barbarian

 

Награди: За това състезание материалните награди са осигурени от верига магазини SLS,. Наградите (5 броя) се раздават на лотариен принцип по време на награждаването. (Всеки има равен шанс да спечели без значение на класирането). Първите три мъже и жени във всяка дисциплина получават ръчно изработени керамични медали и подаръци от Leya.

ТАКСА УЧАСТИЕ:  НОВО!
– Редовна – 20лв. при регистрация в drace.bg /15лв за студенти/учащи/пенсионери и медицински лица/
– В деня на старта 
 30лв (без заявка през drace.bg)
– Детско бягане – безплатно (1000м)
– ГОДИШЕН АБОНАМЕНТ – 200лв (включва персонализирани VIP стартови номера, брандирана тениска от Sign Sport, не чакаш никога на опашка за номер, включва и 50% отстъпка от таксата за Pirin Skyrun и Pirin Vertical). За повече информация относно абонамента пишете ни на info@trailseries.bgрганизацията под някаква форма, пишете ни на: info@trailseries.bg или влезте на доброволчество и вижте как може да се включите.

GPS следа и карта на трасетата:
16.5 км – 
https://drace.bg/track/boyana-x-trails-long
10 км – 
https://drace.bg/track/boyana-x-trail-10km