Полумаратон Palakaria-2022

Palakaria / Палакария e майското състезание част от веригата Trail Series. Този етап ще се проведе в с.Ярлово, а автор на трасето е едно от големите ни имена в дългите бягания Любомир Палакарчев. Старта на това наистина невероятно трасе ще бъде даден в близост до бента на с.Ярлово.

Кoга: 29 Май
Старт: 10:00часа
Дистанции: За деца (1000м), 10.75км и 21.5км
Денивелация: 10.75км 306 D+ / 21.5 – 612м D+
Получаване на стартови номера: В деня на старта от 8:30ч до 10:00ч
Настилка: горски път, туристически пътеки, асфалт (в първите километри)

Регистрирай се тук!
Контролно време: Участниците, записани на 21.5км имат контролно време от 2 часа да завършат първата обиколка от 10.75км.

Защо Палакария? Трасето е много щуро, енергично, динамично, живописно и носи някакъв особен заряд. Освен това и нашият домакин е Любо Палакарчев, а край Ярлово тече р.Палакария. Тя носи името на един от най-старите родове, живеещи по тези земи – “Палакарчеви”.


Къде се намира трасето? На 40 км от центъра на София, след с. Железница и с. Ковачевци. Там е разположено китното селце Ярлово. Участниците ще могат да се насладят на уникални гледки към Витоша, Рила и околните хълмове. Преминава се по част от сегашното трасе на състезанието “Обиколката на Витоша” и по част от трасето в миналото. По трасето се намира и заслон Смильо, а на места се пресича и р.Палакария. Мястото е подходящо за пикник и спорт за хлапета.

ТАКСА УЧАСТИЕ:  НОВО!
– Редовна – 20лв. при регистрация в drace.bg /15лв за студенти/учащи/пенсионери и медицински лица/
– В деня на старта 
 30лв (без заявка през drace.bg)
– Детско бягане – безплатно (1000м)
– ГОДИШЕН АБОНАМЕНТ – 200лв (включва персонализирани VIP стартови номера, брандирана тениска от Sign Sport, не чакаш никога на опашка за номер, включва и 50% отстъпка от таксата за Pirin Skyrun и Pirin Vertical). За повече информация относно абонамента пишете ни на info@trailseries.bg

Награди: За това състезание материалните награди са осигурени от верига магазини SLS. Наградите (5 броя) се раздават на лотариен принцип по време на награждаването. (Всеки има равен шанс да спечели без значение на класирането). Първите три мъже и жени във всяка дисциплина получават медали  и торба  с вкусотии от Leya и The Barbarian.
mizuno-logo-smallsls
На Trail Series може да откриете вкусотиите на Leya и The Barbarian

 

Доброволци: Ако не можете да бягате, ако сте контузени или просто имате желание да се включите в организацията под някаква форма, пишете ни на:info@trailseries.bg или влезте на доброволчество и вижте как може да се включите.

Как да стигнем до старта? До Ярлово няма обществен транспорт. Начините за пътуване са с автомобил или велосипед. Организирайте се с други участници с помощта на фейсбук събитието и да пътувате заедно.