Maliovitsa skyrun

Maliovitsa Skyrun – Това издание на RunBG Trail Series ще бъде съчетано с купа Алпи и ще се проведе  около в. Мальовица в Рила планина на 04 август. Maliovitsa skyrun се организира от магазин Алпи и runbg.net. Състезанието ще е част от купа Алпи и RunBG Trail Series. В района на в.Мальовица се намират едни от най-посещаваните от алпинисти скални стени в България.  Северно от върха, в билната заравненост Мальово поле се намират трите красиви Мальовишки езера, които участниците в Maliovitsa skyrun ще мога да видят по трасето. Районът около върха заедно с курорт Мальовица е един от най-посещаваните от туристи райони в Рила. Тази част от планината предлага и чудесни условия за ски и сноуборд свободен стил с множество разнообразни маршрути за екстремни спускания. Всичко това прави трасето на Maliovitsa skyrun най-живописното място, което сме ви представяли до момента.

Трасе: Трасето на Мальовица Скайрън типично за планината Рила. Преминава се през пътеки, поляни и каменисти участъци. Трасето е по-технично от обичайно и изисква повишено внимание по време на преминаването му(най-вече в спусканията).

Класическото трасе стартира от ЦПШ Мальовица и преминава през – Йончево Езеро, Заслон Страшно езеро, заслон Бак, премката на Камилата и Ловинца, Еленино езеро, вр. Мальовица, а финала е на хижа Мальовица.

Ще има и късо трасе, което също стартира от ЦПШ Мальовица и преминава през – Йончево Езеро, Заслон Страшно езеро и от заслон Бак се отклонява към хижа Мальовица.

Старт: ЦПШ Мальовица

Класическото трасе е с дължина 16км. Старта ще бъде даден от ЦПШ Мальовица и преминава през

–              Контролно време – Втора тераса 3:30; Еленино езеро 4:00 часа

Късо от Бак към хижата

Кога: 9:00

Трасе: Skyrun  16км

Run

Важно: Планинска застраховка е задължителна

Такса: 10лв (В деня на старта таксата е 15лв. За участие в Maliovitsa skyrun трябва да попълните декларация за участие. Може да го направите по следните начини:

–          Като изпратите сканирано копие на адрес info@trailseries.bg . В този случай носете оригинала на старта.

–          Попълните декларация в магазин Алпи на ул. Ворино 19

–          По куриер,

–          На място

Настаняване:

–          Хижа Мальовица 088/5671205

–          Централна планинска школа “Мальовица” (ЦПШ “Мальовица”, която е разположена в местност Меча поляна, на десния бряг на река Мальовица)

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0_(%D1%85%D0%B8%D0%B6%D0%B0)

–          Палатков лагер в района на хижа Мальовица